"Само за един ден гърците са изтеглили 1,5 млрд. евро от банковите си сметки, след като в медиите плъзнаха слухове за излизане на страната от еврото",  съобщава в. "Адезмефтос  типос". 

Страхът бе подсилен и от изказване на еврокомисаря Мария Даманаки, която също предсказа, че Гърция може да излезе от еврозоната. 

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в статия във в. "Катимерини"  категорично опровергава слуховете за излизане на Гърция от еврозоната. Барозу обаче предупреждава, че "ситуацията за Гърция е много сериозна". 

Вестниците цитират еврокомисаря Оли Рен, който пред германското списание "Шпигел" казал, че "европейците поставят на Гърция същите условия, както и Международният валутен фонд". 

Той уверява, че решението за следващия транш от 12 млрд. евро за Гърция ще бъде взето след доклад на така наречената надзорна тройка - ЕК, ЕЦБ, МВФ, изготвен на базата на проверки, извършени от тези три институции за състоянието на гръцката икономика. 

В. "Етнос" пише, че основното изискване на кредиторите от тройката към правителството в Атина било да пристъпи към незабавно затваряне на силно задлъжнелите и губещи държавни предприятия и фирми. Според изданието на "червено" били 1800 предприятия, а хиляди работещи в тях били застрашени от уволнения. 

В. "Имерисия" отбелязва, че до седем дни всичко ще стане ясно и че кабинетът се надява, че ще получи петия транш от заемите в края на юни. 

В.  "Нафтемборики" твърди, че натискът на "тройката" върху правителството все повече растял, за да може то да бъде накарано да вземе исканите от кредиторите допълнителни мерки за икономии.