На интернет страницата на Българската народна банка от днес е достъпна новата подрубрика „Съпоставяне на такси на доставчици на платежни услуги“, съобщи пресцентърът на БНБ. Изискването е в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи.

В новата подрубрика ще се публикува актуална информация за таксите за потребители (физически лица) на лицензираните от БНБ доставчици на платежни услуги и клонове на доставчици на платежни услуги, които осъществяват дейност на територията на страната.

Това са банки, платежни институции и дружества за електронни пари, които извършват определен набор от услуги по платежна сметка.

Доставчиците на платежни услуги са задължени да подават информация в БНБ при всяка промяна на таксите, комисионите и лихвените проценти за съответните услуги. Тя ще се актуализирана към датата на влизане в сила на съответната промяна при доставчика на платежни услуги, уточняват от централната банка.

Таксите за общите услуги по сметките на всички банки са достъпни на този адрес. Годините и други такси за обслужване на карти можете да видите тук, а за превод на пари - тук.