Лаптопи, телевизори и перални са най-предпочитаните стоки, за които потребителите биха изтеглили бърз кредит.

Това показва класация на 10-те най-търсени продукта, изготвена от БНП Париба Лични Финанси. Изследването се базира на подадените молби за финансиране с JetCredit на повече от 283 000 стоки през миналата година.

В топ 10 на най-търсените продукти попадат още хладилници, климатици, готварски печки, спално обзавеждане, бойлери и т.н. Класацията отразява и характеристиките, на които трябва да отговарят продуктите, за да има интерес от страна на клиентите.

Например за телевизорите най-търсени са тези, които струват между 830 и 880 лева и имат поне 32-инчов екран. Българите са склонни да изтеглят бърз кредит за лаптоп, който струва между 970 и 1020 лева, показва още класацията. За тази цена преносимите компютри трябва да имат екран от 15,6 инча и памет от 3 GB. При пералните машини най-търсени са тези които струват около 500-550 лева, имат енергиен клас А и поне 16 програми за пране. За климатици потребителите заделят максимум 830 лева., а за хладилници за 680 лева.

Целта на новия рейтинг е да помогне на клиентите да направят своя избор за важни покупки за домакинството, като ги ориентира кои продукти дават най-добро качество срещу добра цена, посочват от БНП Париба. Според експертите това щяло да даде и на търговците по-добър поглед върху пазара.