Приложението за онлайн разговори Viber и кредитната компания Кеш Кредит разработиха революционен канал за отпускане на бързи кредити, в който комуникацията за разговори става с помощта на интегриран чат бот. 

Кандидатстването за кредит се осъществява чрез насочващи въпроси към чат ботът който идентифицира клиента и изпраща неговата заявка за одобрение. Отговорът идва до 6 минути, а сумата може да бъде усвоена веднага по банковата сметка на клиента. 

9 от 10 искат застраховка за потребителски кредит 

 

Бърз кредит или потребителски от банка 

 

Удостоверението за тежести при ипотечен кредит



Чат ботът е програмиран да предоставя информация, да обработва кандидатствания, да отпуска кредити и да общува по любопитни и актуални теми.

"Изключително горди сме, че отново успяхме да отговорим на предизвикателствата на високото търсене на финансови услуги онлайн. Комуникацията в мобилни приложения е бъдещето на всички услуги и сме доволни, че сме първи в сътрудничеството с Viber", коментира Георги Крумов, основател на Кеш Кредит и председател на Борда на компанията.  

Viber е сред най-популярните и бързо развиващи се средства за комуникация в целия свят. Приложението има над 800 милиона регистрирани потребители според данни от декември 2016 г. и базата му продължава да расте. То е известно с лесната си и бърза функционалност, както и с високото ниво на сигурност, което предоставя на своите потребители чрез криптираните си чат услуги.