Харчим милиони в дните преди Коледа. Очакванията са тази година да отделим повече средства за подаръци за най-близките, а истинският бум в покупките ще бъде този уикенд.
 
Броени дни преди Коледа треската за пазаруване  започна. Тази година средно за подаръци ще похарчим 360 лв. С тях ще зарадваме повече от нашите близки. Голяма част от празничните покупки и тази година ще бъдат направени онлайн, показва проучван на Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Като най-търсените подаръци ще бъдат битова техника, дрехи, обувки, смартфони и таблети. Очакванията са една пета от доходите ни да бъдат изхарчени за коледни изненади за най-близките. 

Този праг е приемлив, но не трябва да се надвишава, съветва кредитният консултант Тихомир Тошев. Ако сме ги спестили предните месеци, трябва сега да си направим това хубаво коледно изживяване, казва той.

По-скъпа трапеза ни очаква по Коледа и Нова Година

През последните години при коледното пазаруване средно на час сме харчили 8 милиона лева. А очакванията са тази година да бръкнем още по-дълбоко в джоба си.

istock
istock

Имаме над 10% ръст на депозитите, над 60 милиарда лева държим в банките, всичко това кара голяма част от българите да са по-смели и да похарчат повече по тези празници. Така че този декември очаквам да е рекорден, допълва Тихомир Тошев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg