Рекордно поскъпване на храните за последната година. Спрямо миналия април на едро цените на основните продукти са се повишили с близо 28%, отчитат от Комисията по стоковите борси и тържищата.

Поскъпването на храните е и сред основните причини за високата инфлация, която статистиката отчете преди дни. Търговците са принудени да сменят етикетите с цените почти всеки ден.

Цените на храните ще скочат с 50% до 1 октомври


Над 25 поредни седмици цените на храните вървят само нагоре. От началото на годината на едро основните продукти, които купуваме, са поскъпнали с над 13 %, а спрямо миналия април – с почти 28 на сто. Най-голямо увеличение за последния месец има при цените на олиото, яйцата, брашното, зелето и пилешкото.

istock
istock

Колко продукта можем да купим с доходите, които получаваме, сега и преди година? Резултатът от експеримента, който екип на NOVA  направи в търговската мрежа – гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg