Дълги опашки от автомобили на българи, желаещи да пазаруват в Турция, се образува на границата между двете страни, съобщава БТА, която цитира турската телевизия НТВ.

Големият брой посетители от България, идващи за еднодневен пазар в Одрин, и гурбетчиите, които се завръщат в Европа, след като прекараха Нова година при близките си в родината, станаха причина за голямата натовареност на ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево", посочва телевизионният канал.

Рекорден износ през декември отчита Турция

В рамките на мерките срещу пандемията пристигащите от България представят отрицателен PCR тест на влизане в Турция, посочва телевизията.

Посетители без негативен PCR също могат да влязат в Турция, но само при деклариране на адрес в страната и условие за седемдневна карантина.

istock
istock

Председателят на Одринската търговска палата Реджеп Зъпкънкурт коментира интереса на българите за търговия в града като радостно развитие в момент, когато одринските търговци преживяват трудни времена заради пандемията.

По думите му българите купуват всякакви стоки, като средно харчат по 150 евро и осигуряват сериозен принос за икономиката на Одрин и страната.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg