Само една от 50 сделки по време на "Черния петък" е на най-ниската си цена в деня на разпродажбите, според анализ на миналогодишното събитие от водеща потребителска група във Великобритания.
 

Проучване, направено от Which?, на подборка от оферти на 25 ноември 2022 г., е установило, че само 2% от предлаганите стоки не са налични на същата цена или по-евтино в рамките на шест месеца преди или след тази дата.
 
Клиентите бяха посъветвани да бъдат предпазливи по отношение на офертите и да направят известно проучване, преди да се втурнат за големи покупки в "Черния петък" - ден на отстъпки, станал популярен в Обединеното кралство и в други държави през последните години, използвайки модела от САЩ, където той се пада ден след Деня на благодарността.

За какво да внимаваме по време на Черния петък

От Which? са анализирали 208 сделки миналата година в осем големи търговци на дребно на стоки за дома и техника, включително Amazon, Argos и Currys.

istock
istock

От тези 208 продукта само пет са били най-евтини на самия "Черен петък". Като един от най-ярките примери Which? посочва слушалките Apple AirPods (второ поколение), които са били намалени в Argos и Currys от 139 на 119 паунда, а всъщност са били предлагани по-евтино от цената им за "Черния петък" всеки ден между 25 май и 9 септември - от 99 до 109 паунда.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg