Цените на горивата няма да се увеличават до края на годината.

Това прогнозира председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

Според него най-лошото и притеснителното на световните пазари е минало и не се очакват резки пикове, регистрирани в средата на септември. Терзиев представи пред журналисти графика, според който ценовите пазари се движат плавно и не се виждат резки движения.

България в топ 5 на държавите с най-ниска достъпност на горивата

„Смятам, че нито избори, стачки, „жълти жилетки“ и протести на малки производители“ ще доведат до скок на горивата“, категоричен е Терзиев, който участва в семинар в Боровец.

istock
istok

Припомняме, на 16 септември петролът поскъпна рекордно след атака срещу две петролни рафинерии в Саудитска Арабия.

Бензинът е добавил 32 ст. към цената си за 6 месеца

Фючърсите “Брент“ скочиха с 12 долара в първите минути на търговията – най-големият скок от създаването им през 1988 г. Това е увеличение с 20%, докато западно-тексаският суров петрол скочи с повече от 8 долара или с 15%.

Американският президент Доналд Тръмп обвини Иран за нападенията и заяви, че военен удар срещу страната е неизбежен.

Атаката от страна на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси срещу двете рафинерии на саудитската държавна компания "Арамко" ефективно блокираха 6% от световните доставки на петрол.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg