Като първостепенна полза от принадлежността към ЕС българите поставят новите възможности за работа.

Това сочат данните от проучване, представено днес от Европейския парламент по повод тазгодишните избори за евродепутати.

167 българи - жертви на трудова експлоатация във Франция

Мнозинството българи (54 на сто) са на мнение, че европейското членство е нещо добро, като според 57 на сто страната ни има полза от ЕС. Повечето българи (82 на сто) са заявили, че още преди изборите са знаели за кого ще гласуват.

istock
istock

Половината от гласувалите са участвали в изборите заради гражданския си дълг, а всеки трети - за да подкрепи дадена партия.

7+1 финансови грешки, които вероятно правим точно сега

Онези, които не са гласували, са обяснили най-често решението си с недоверие към политиците или със схващането, че гласуването не води до промяна.

Над 40 на сто от българските участници в допитването са посочили, че от ЕС очакват най-вече икономическо развитие и социална сигурност.

Над 7000 нарушения на работодатели по морските курорти


Всеки трети изразява неудовлетвореност от състоянието на свободата и честността на изборите, както и от възможностите за собственото му участие в политическия живот.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg