Българските емигранти зад граница вече могат да получават информация за актуалните възможности за започване на работа в страната, както и полезна информация за условията на труд и живот у нас.

Българи работят като роби в Германия


Тя е достъпна в новата рубрика "Работа в България" на сайта на мрежата за европейска трудова мобилност в България, която е част от Агенцията по заетостта. 

Според главният експерт в департамент "Пазар на труда" в КНСБ Атанаска Тодорова това би било полезно за всеки един, който няма представа до каква степен в България са се променили както здравните, социално-осигурителните, така и данъчните закони.

Текучеството на кадри е зараза

istock
istock

На тази страница българските емигранти могат да се видят условия на труд, актуална информация по отношение на детските градини, училищата достъпа до здравеопазване, нивата на трудовото възнаграждение.

Търсещите работа имат възможност да създават автобиография в самия сайт и директно да кандидатстват по обявените работни места.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg