Компания за недвижими имоти в САЩ раздаде по 50 000 долара коледни бонуси на всички служители.

Когато компания за недвижими имоти в Мериленд раздаде червени пликове на всичките си 198 служители по време на годишното коледно парти, никой не знаеше какво да очаква.

Служителите на St. John Properties са получили около 10 милиона долара.

Орязват бонусите на банкерите

"Когато отворих плика, изпаднах в напълно неверие", заяви Стефани Ридвей, помощник-мениджър на проекти в компанията, пред CNN.

"Не можех да повярвам какво виждам. Дори нямам думи, които да опишат как се чувствах. Беше просто невероятно. Все още съм в шок. Определено животът се променя."

Президентът на St. John Properties Лорънс Майкранц заяви, че компанията е постигнала основната цел да развие 20 милиона квадратни метра в недвижими имоти, удвоявайки печалбите си за 14 години.

Колко български фирми дават 13-а заплата

„Искахме да направим нещо, за да благодарим на всички наши служители, че ни помогнаха да постигнем целта си и искахме да направим нещо голямо“, заяви Майкранц.

istock
istock

Всеки служител е получил пари въз основа на годините, които е работил във фирмата.

Най-малката сума - 100 долара, е била за служител, който току-що е бил нает и дори още не е започнал работа във фирмата. Най-големият бонус е 270 000 долара.

Колко коледен бонус дават тази година

"Това беше наистина едно от най-невероятните неща, на които съм ставал свидетел в живота си. Всички бяха обзети от емоции. Те крещяха, плачеха, смееха се, прегръщаха се", каза Мейкранц.

"Хората ни прегръщаха, целуваха и ни стискаха ръцете. Те ни разказваха за какво ще използват бонусите си. Сега ще могат да си платят дълговете, задълженията по кредитните си карти, ипотечните кредити, учебните и студентските заеми. "

"Ние сме толкова горди с нашите служители. Те са основата и причината за успеха на нашата компания. И искахме да намерим достоен начин да им благодарим и мисля, че успяхме в това", допълни Майкранц.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg