Основната заплата на един командос у нас ще е 966 лв. Същото е възнаграждението и на тактическия полицай. Старшият командос ще взема 979 лв.

Това показва нова наредба за размера на основните месечни възнаграждения на държавните служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за Министерството на вътрешните работи, качена за обществено обсъждане.

Тя предвижда създаването на новата Главна дирекция „Жандармерия и специален отряд за борба с тероризма“ от 1 октомври в МВР.

Тактически инспектор I степен с висше образование степен ще получава минимално 1 605, а този VI степен - 1 242 лева.

Експерт, специални операции I степен ще бъде със стартова заплата 1605 лева. Възнаграждението ще намалява, като най-ниското е за Експерт, специални операции VI степен - 1 242 лева.

Определени са и минималните възнаграждения в Националния институт по криминалистика и Институт по психология (ИП)“. Така например директорът не може да получава по-малко от 2008 лева на месец, а заместникът му – 1883 лева. Началникът на отдел ще се разписва срещу 1838 лена минимум.

Осигуриха парите за 30% по-високи заплати на хората на първа линия срещу COVID-19

„Очаква се повишаване на мотивацията на служителите, респективно и резултатите от работата на ведомството“, пише в мотивите на наредбата.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg