Канадските фирми предлагат най-добрите условия като работно място в света, твърди ново проучване.

Изследователската фирма Kantar казва, че е стигнала до това заключение, след като е провела дигитално проучване сред 18 000 души в 14 държави между април и юни тази година.

Резултатите, публикувани днес, уточняват, че силата на Канада произтича от женското представителство на висшите нива на управление на компаниите, както и затова, че по-голямата част от канадците вярват, че техните работодатели активно търсят по-разнообразно и открито работно място.

Колко заплати мога да получа при напускане

Всяка измерена държава получава общ краен резултат след добавяне на точки, дадени за показатели като „чувство за принадлежност“, „липса на дискриминация“ и „наличие на отрицателно поведение“. За всяка категория респондентите трябвало да избират измежду няколко отговора и били помолени да кажат дали са съгласни и дали самите те са имали опит с подобни сценарии.


Борисов: Таван на заплатите пречи за наемане на киберспециалисти

Съединените щати следват Канада на второто място, класирайки се високо поради силните страни в половата диверсификация и етническата представителност в ръководните нива на компаниите. Повече от 60% от анкетираните в Америка са заявили, че вярват, че техният работодател активно се опитва да включи в своята работна сила хора от всякакъв произход.

Ето и как са подредени 14-те държави според добрите условия на работното място:


1. Канада

2. САЩ

3. Германия

4. Италия

5. Испания

6. Холандия

7. Бразилия

8. Обединено кралство

9. Франция

10. Полша

11. Япония

12. Австралия

13. Сингапур

14. Мексико