70% от служителите смятат, че офисната среда спомага за изграждането на екип и благоприятства за по-добра комуникация с ръководството. 74% от анкетираните пък все още искат да имат възможност да работят от офиса. Това показват данните от скорошния доклад “Shaping the future of work for a better world“ на JLL.

Работата в офис през последната година и половина се превърна в широко дискутирана и изследвана тема. Дискусии за това дали работното място се е пренесло завинаги в дома ни и твърдения, че офисът вече никога няма да бъде същият наситиха публичното пространство, но данните на JLL доказват, че служителите все още оценяват предимствата на живия контакт с колегите.

Наложи се работната среда да се трансформира принудително заради все още продължаващата пандемия от COVID-19. Въпреки това, потенциалът за развитието на традиционната работа в офис все още е водещ и не е подценяван от много компании, които инвестират в развитието на офис култура.

Работейки в офис, хората несъмнено получават комфорт и удобства, които често не могат да бъдат постигнати при работа от вкъщи.

Служители отказват да се върнат в офиса

Бъдещето на офиса ще включва работодатели, които ще дават все по-голям приоритет на здравето и психическото благополучие на служителите, а традиционният офис ще има основна роля за социално взаимодействие, сътрудничество и иновации.

istock
istock

Социалните контакти, професионалната среда и работата в екип, от които служителите имат нужда, засилила се още повече сред прекарани месеци на несигурност и изолация, безспорно са едни от най-важните фактори, които ще продължават да бъдат водещи в развитието на офис културата.

Работното място на бъдещето ще трябва да бъде по-ориентирано към човека от всякога. За да процъфтяват в близко бъдеще, работодателите ще трябва да работят със служителите си, за да отговорят на потребностите, наложени от здравната криза, но също така ще трябва да се справят с първостепенната нужда от социални взаимоотношения и чувство за обща корпоративна цел.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg