Работата от разстояние вече е норма в голям брой фирми, мобилният интернет достъп продължава да печели пазарен дял, а нови технологии като „Интернет на нещата“ (Internet of Things – IoT) и дори 3D принтирането навлизат в компаниите и поставят нови изисквания към ERP софтуера (Enterprise Resource Planning), съобщава компанията "Тим Вижън България" .

"Компаниите се промениха много по време на пандемията и ERP системите се променят заедно с тях, както и под влиянието на редица други фактори. Тези промени са всеобхватни и тепърва предстои да се задълбочават през тази година, което ще доведе до предефиниране на този клас софтуер“, споделя Даниела Димова, маркетинг специалист в компанията "Тим Вижън България".

Можем ли да откажем проверка от Инспекция по труда при „хоум офис“

"През следващите месеци ще продължим да сме свидетели на продължаващото развитие в начина, по който технологии като изкуствен интелект и машинно обучение оказват влияние върху корпоративния софтуер. Те все повече ще допринасят за превръщането на фирмените данни в ценни изводи за бизнеса и подобрения на процесите", убедена е Димова.

istock
istock

Сред най-важните предимства на изкуствения интелект в бизнес софтуера се отличават автоматизация на различни често повтарящи се задачи, откриване и ограничаване на човешките грешки, по-добри прогнозни анализи, водещи до взимане на по-ефективни решения, подобряване на потребителското изживяване и цялостно увеличаване на продуктивността, посочват от компанията.   

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg