Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Лондон продължава да организира информационни дни за българската общност във Великобритания.

Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

По време на срещите сънародниците ни ще получат информация за стъпките, които трябва да предприемат, за да гарантират правата си след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

Как да защитим парите си по време на финансова криза


На 15 ноември ще се състои среща с българската общност в град Норич.

От МТСП припомнят, че на 30 март 2019 г. официално стартира британската Схема за уседналост, по която българските граждани и членовете на техните семейства могат да подават заявления за получаване на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост.

istock
istock

От същата дата кандидатстването може да се извърши и с лична карта. Подаването на заявления е безплатно и се извършва тук

Какво следва ако останеш без работа заради Брекзит без сделка

Схемата за уседналост ще се приложи от британските власти дори при напускане на ЕС без споразумение.

При "твърд" Брекзит българските граждани, пребиваващи в Обединеното кралство, ще могат да кандидатстват за статут на уседналост до 31 декември 2020 г.

Повече информация за правата на гражданите след Брекзит може да се намери на електронната страница на посолството.


Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg