Крайният срок, в който хората и семействата, нуждаещи се от подпомагане с целева помощ за отопление, могат да подават документи в дирекциите "Социално подпомагане" по настоящия си адрес, е 31 октомври.

Това напомнят от Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Kак да намалите разходите за ток и парно


Кандидатстването за отоплителния сезон 2019/2020 г. започна на 1 юли, като към 6 октомври над 265 000 лица и семейства са депозирали заявления за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон.

Дават пари за саниране на блокове в малките градове

На близо 210 000 от тях вече са издадени заповеди
за отпускане на такива средства, се посочва в информацията.

Откази са получени в 33 670 случая.

Спират ли добавката за чужда помощ от НОИ за хората с увреждания

При съпоставка на данните за отпуснатите помощи за отопление в периода от 1 юли 2018 г. до 6 октомври 2018 г. и 1 юли 2019 г. - 6 октомври 2019 г. се отчита увеличение на отпуснатите помощи за целевите групи.

Прагът за достъп до този вид помощ беше разширен най-много с промените в наредбата през 2019 г., а именно - хората с увреждания, възрастните и особено онези от тях, които живеят сами, се посочва в съобщението.



За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg