„Топлофикация София“ е готова да пусне парното в столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Въпреки топлото време от дружеството обясняват, че са напълно готови да стартират отоплителния сезон.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

Дружеството следи постоянно прогнозата за времето и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания, посочват от „Топлофикация София“.

Съседите избират такса „сградна инсталация“

Преди старта на новия отоплителен сезон от „Топлофикация София” ЕАД напомнят на клиентите си да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и в случай, че са източени, да ги запълнят отново.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

„Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция ще ограничи възможните манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия“, посочват от дружеството.

При желание живущите във входа могат да поискат пускане на отоплението преди настъпването на трайно застудяване.
istock

От 1 октомври: Газът поевтинява, парното не

„Напомняме на нашите потребители, че имат възможност, при желание от страна на всички живущи в етажната собственост, да поискат пускане на отоплението преди настъпването на трайно застудяване и общото включване на отоплението в столицата. За целта е необходимо да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранно включване на отоплението.

Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на потребителите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в сградата без съгласието на всички съседи“, добавят от дружеството.

Детските градини, училищата и здравните заведения, както и административните и офис сградите също могат да поискат предварително включване на отоплението. Необходимо е директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да се свържат с кол центъра на компанията – тел. 0 700 11 111.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg