Министерство на труда и социалната политика (МТСП) ще финансира 39 проекта за достъпна жилищна среда на хора с увреждания и 4 проекта за лична мобилност.

Проектите ще се реализират по линия на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. 
 
Договорите за финансиране на 43-те одобрени проектни предложения ще се подпишат в кратки срокове, за да може до края на 2019 г. заложените в тях дейности да бъдат изпълнени и разплатени от страна на Министерството на труда и социалната политика.

Инвалидните пенсии нараснали двойно за 18 години

Одобрените предложения са на обща стойност 1 841 343 лв.  С тяхното реализиране ще се изпълнят 100% от подадените проектни предложения, които отговарят на условията на програмата и ще бъде усвоен почти целият й ресурс за 2019 г. 

istock
istock

Кампанията за набиране на проектни предложенията се състоя в периода 21 август – 30 септември 2019 г. В този период бяха получени общо 62 предложения. От тях 55 са за изграждане на достъпна среда, а останалите 7 за лична мобилност. 

Без санкции при наемането на инвалид на работа

 
Всички предложения са разгледани по допустимост и са оценени от комисии. 19 проекта не са допуснати за оценка.

Недопуснатите кандидати са уведомени писмено за конкретните причини, поради които предложенията им не са оценени, класирани и предложени за финансиране.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg