Депозитите в банките отдавна не носят доход, защото лихвите по тях са изключително ниски. Ценните книжа са някакъв вариант, но по време на война състоятелността на компаниите е нестабилна. Недвижимите имоти са добра инвестиция, но не се знае, докога ще продължат да растат цените им.

"От изконни времена хората в България инвестират в такива кризисни моменти в ценни метали", сподели в интервю за Радио Варна доц. Йордан Иванов, който разясни в какво е най-ниско-рисково и стабилно-доходно да се инвестира. 

Криптовалутите по време на война

За разлика от всеки друг инструмент, в който може да е инвестира, ценният метал запазва покупателната стойност на парите, категоричен е експертът. 

istock
istock

Криптовалутите добиват голяма популярност през последните години и все повече се налагат сред вариантите за инвестиции, посочи Иванов и допълни, че много банки са се ориентирали към използване на цифрова валута.

Да закупим ли имот по време на криза

Изборът за това в какво да инвестираме е строго индивидуален, казва Иванов. По димите му инвестицията в недвижим имот в настоящата ситуация е по-рискова от тази в криптовалута

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg