На тържеството по случай една година от създаването на Българската Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ), бяха връчени наградите „Застраховател на годината 2011”.

Конкурсът се организира и бе проведен съвместно от БАЗБ и Insurance.bg, с партньорството на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

За първи път в България брокерска асоциация организира и връчва такава награда. Победителите в конкурса, организиран в три категории, са определени от потребителите на застрахователни услуги, които имаха възможност да дадат своя вот, чрез интернет гласуване в специализирания портал Insurance.bg.

На тържеството присъстваха представители на КФН, директорите на застрахователните компании, застрахователни брокери, пенсионноосигурителни и здравноосигурителни дружества, Съюза на застрахователните агенти, Председателят на Гаранционния фонд, Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, Асоциацията за застрахователна сигурност, Висшето училище по застраховане и финанси и Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски“.

В рамките на четири седмици 1778 уникални потребители на застрахователни услуги оцениха застрахователните компании, извършващи дейност в България. Техният вот определи следните победители:

За победител в категория „Застраховател с най-добри продукти в Общото застраховане” с 456 гласа беше определен ЗАД „Армеец”. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Румен Георгиев, Председател на УС и Изпълнителен директор на ЗАД „Армеец”.

Във втората категория „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането” с 656 гласа за победител беше определен ЗАД „Алианц България Живот”. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Андрей Александров, Изпълнителен директор и Член на съвета на директорите на ЗАД „Алианц България Живот”.

В третата категория „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения”, която се организира съвместно с Българската асоциация за защита на пострадали при катастрофи, за победител, с 354 гласа, беше определен ДЗИ - Общо застраховане ЕАД. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Недялко Чандъров, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ДЗИ - Общо Застраховане ЕАД.

Освен наградите Застраховател на Годината 2011 г., Българската Асоциация на Застрахователните Брокери поднесе своите специални признания, връчвайки грамоти за партньорство на:

Застрахователна компания Чартис Юръп, клон България
Застрахователно дружество ДЗИ – Общо застраховане ЕАД
Животозастрахователен институт АД
Здравноосигурителен институт АД

Организаторите на събитието обещаха на всички присъстващи, че наградите „Застраховател на Годината”, ще се превърнат в ежегодна традиция, като се надяват това да допринесе за подобряване на качеството на обслужване на потребителите на застрахователни услуги в България.