За втора поредна година Българска Асоциация на Застрахователните Брокери, с партньорството на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, организира конкурс „Застраховател на годината”.

Най-адекватната оценка за дейността на застрахователите могат да дадат потребителите на застрахователни услуги. Ето защо победителите в конкурса ще бъдат определени от потребителите чрез гласуване на специално създадения за целта уеб сайт: bgzastrahovatel.org

Петте категории, за които ще гласуват потребителите за определяне на Застраховател на годината 2012, са:

Категория I „Застраховател с най-добри продукти в Автомобилното застраховане”
Категория
II „Застраховател с най-добри продукти в Имущественото застраховане”
Категория
III „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането”
Категория IV „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени вреди”
Категория V „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди по застраховка Гражданска отговорност”

Наградите ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония, която ще се проведе на 29 ноември 2012г. (19.00 часа) в зала Средец на Шератон, София, Хотел Балкан. На церемонията са поканени всички лицензирани застрахователни компании, всички застрахователни брокери в България, пенсионноосигурителни и здравноосигурителни дружества, Съюза на застрахователните агенти, Гаранционен фонд, Национално бюро на българските автомобилни застрахователи, Асоциация за застрахователна сигурност, Висше училище по застраховане и финанси, Фондация "Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", членовете на КФН, народни представители и други гости.

На събитието ще бъдат поканени и водещите електронни и печатни медии в България. Церемонията ще бъде излъчвана „на живо” по телевизия Bulgaria on air.