Един от печелившите ходове при застраховането в условията на икономическа криза е да се подобрят ликвидационните процеси, тъй като клиентът опира до застрахователя в момент на щета или събитие.

Това заяви за Дарик изпълнителният директор на Алианц България Пламен Ялъмов. По думите му, ако липсва такова събитие, клиентът въобще не осъзнава какво е застраховането. За мен много важна е ликвидацията на щетите, особено в автомобилното застраховане, допълни той.

Като друг печеливш ход Ялъмов определи инвестиционната политика при животозастраховането и пенсионното осигуряване. Хората търсят сигурност на парите си и добра доходност. Ако удовлетворим тези два приоритета, значи сме успели, категоричен бе Пламен Ялъмов.

Като основни аспекти на днешната кръгла маса в Пловдив представители на Алианц България и бизнеса дискутираха какво клиентите на холдинга биха купили и как биха били обслужени. Една от основните теми беше и данъчните облекчения за работодателите при допълнително пенсионно осигуряване.