Наредба за системата „бонус-малус“ по задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ да бъде готова до лятото на следващата година.

Това предвижда Програма за нормативната дейност на Комисията за финансов надзор за периода 1 януари – 30 юни 2022 г., която регулаторът прие.

Системата „бонус-малус“ предвижда водачите с повече нарушения да плащат по-високи цени на „Гражданска отговорност“, а изрядните – да получават отстъпки.

Дата на заседанието, на което ще се обсъжда наредбата, както и такава, на която тя ще бъде приета, не е посочен в програмата на КФН. Там е записано, че това ще стане „след отмяна на обявената в страната извънредна епидемична обстановка“.

Подготвят промени в застраховка „Гражданска отговорност“

Че Наредбата за системата „бонус-малус“ се очаква да бъде финализирана, потвърди преди време Владимир Савов, заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), ръководещ управление “Застрахователен надзор”.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg