Едно от най-големите предимства, когато сте застраховани е, че има кой да стои зад вас и да ви подкрепи, когато претърпите някакъв инцидент или злополука. По време на криза, много хора подценяват тази област, защото нямат големи приходи и следователно никой не иска да пилее парите си на вятъра. Така ли е?... да, ама не е.

Много от застрахователните агенти/брокери не разказват до последната точка условията на полицата и затова клиентите остават с неясни представи за това, каква е ползата от застраховката. Някои хора дори смятат, че това са пълни безсмислици и разходи, които са излишни.

Застраховката ни предлага защита, но и в същото време е сфера за инвестиране на нашите спестявания. Да разгледаме, какви видове застраховки съществуват и могат ли наистина да са в наша полза.

Застраховка за живот – Тази застраховка ни предлага, както защита, така и възможност за увеличаване на спестяванията ни. Обикновено след всяка година в общата ни годишната вноска на застраховката се прибавят и бонуси. Особено ако направите дългосрочна застраховка, този процент или бонус се увеличава. Да, чухте правилно, колкото по-дългосрочна е вашата застраховка, толкова повече бонуси се прибавят към събраната ви сума. След изтичане на договора, можете преспокойно да си дръпнете събраните пари + бонусите.

Как ви звучи? Ето затова ви казах, че застраховката за живот, може и да е средство за увеличаване на бюджета ви. Един малък недостатък е, че трябва да внасяте застрахователните си вноски редовно. В противен случай рискувате да развалите договора и можете да изгубите събраните ви бонуси. Разбира се това се променя в зависимост от условията на договора.

Имуществено застраховане -  Този вид застраховка също не бива да се пренебрегва. Срещу много малка сума можете да застраховате цялото си имущество. Таксите/вноските наистина са малки, затова винаги препоръчвам моите близки, познати, приятели и всички клиенти да се възползват от тази услуга. Особено ако имате само една къща или апартамент. Не оставяйте всичко на шанса.

 Детска спестовна застраховка– Какво по важно има от вашето дете? Какво ми харесва в тази застраховка? Наистина условията са добри и имате пълна гаранция за защита на вашето дете. Децата са палави и не мислят за опасностите. Те просто се радват за момента и гледат да са щастливи. Дете в крайна сметка... какво да правиш. Затова, ако не е за вас или имуществото ви, поне да е за детето ви.

Женитбена застраховка – И тук няма нищо сложно. Целта е да вземете под гаранция вашата женитба, като внасяте суми определени от вас всеки месец. Както в другите застраховки и тук можете да си изтеглите събраната сума, когато си поискате + бонусите.

Автокаско - Ако карате скъпа кола, най-добрият вариант е да не се доверите на шанса, а се отбийте в най-близката компания, която предлага автокаско и карайте спокойно ферарито си, може и лаборджини да е.