Ощетените от фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик" най-вероятно няма да могат да получат обезщетения, прогнозира в предаването "Хора, пътища, автомобили" адвокатът по застрахователно право Николай Димитров. 

По думите му единствените, които имат поне някакъв шанс за получаване на определена сума пари, са тези, които са пострадали в инцидент с автомобил, застрахован в "Олимпик".

"Масата на несъстоятелността ще бъде нулева на фона на броя и размера на претенциите към този застраховател. Нулева към нищожна. Доколкото знаем, има два офиса в България, няколко земеделски площи и една сграда в Кипър".

"При всички случаи процедурите ще бъдат тежки, а изходът от тях неясен, защото кредиторите на дружеството са много, а имуществото му - изключително малко", посочи адвокатът.

Адвокат Николай Димитров беше категоричен, че казусът "Олимпик" може да не е последният в застрахователния сектор, тъй като има няколко компании, чийто портфейл е почти изцяло запълнен със задължителната полица "Гражданска отговорност".