Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е убедена, че е изпълнила управленската си програма, представена пред Народното събрание преди назначаването на поста ѝ.

Това заяви самата тя на заключителната пресконференция, която даде, преди да депозира оставката си.

От 1 март Караиванова ще представлява България в Европейската банка за възстановяване и развитие. 

Самата Караиванова определи това като възможност, която не би си позволила да откаже. 

По време на мандата на Карина Караиванова хиляди българи останаха без застраховки заради фалите на кипърското дружество "Олимпик", а стратегията за въвеждането на бонус-малус системата срещна изключително неодобрение сред обществото. За всичко това Караиванова заяви, че е отговорност на заместник-председателя, отговарящ за застраховането. 

КФН е можела да информира по-рано клиентите на "Олимпик", но експертите от застрахователния надзор не са направили "достатъчно задълбочен анализ", заяви Караиванова на заключителната си пресконференция.

Въпреки че стратегията за въвежденото на бонус - малус системата срещна много голямо обществено недоволство, а близо 200 000 българи все още чакат обезщетение за фалита на кипърския застраховател, Караиванова обяви работата си за успешна: 

"Може би обаче, ако колегите бяха правили доста по-задълбочен анализ на риска, информацията, с която разполагахме, щеше да бъде по-навременна и най-малкото щяхме да имаме възможността да информираме обществото по-рано за евентуално развитие по този казус, колегите в "Застрахователен надзор".