Забраните за екскурзии в повечето предпочитани от българите дестинации зад граница вече отпаднаха.

Интересът към пътуванията в чужбина започна да се връща. На този фон – рискът от заразяване или карантиниране, ако попаднем в хотел с коронавирус – остава.

„Не мисля, че има нужда от специална COVID застраховка, тъй като обичайната такава при пътувания покрива заболяване и лечение на коронавирус. Клиентът може да бъде спокоен.  В зависимост от дните и покритието, което изберете, застраховката на ден струва около 1,50 евроцента”, каза Кирил Бошов от Асоциацията на българските застрахователи пред NOVA.

Кои застраховки за чужбина покриват Covid-19

Той съветва всички пътуващи да проверят общите условия на застраховката им и да избират хотели, които поддържат стандарт.

istock
istock

„Виждаме добра практика при Кипър, където, ако вие се разболеете, цялата ваканция и лечението ще бъде за сметка на държавата. При съседна Гърция пък виждаме карантинирани хотели”, заяви Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg