Електронното здравно досие е част от проект „Разработване и въвеждане на Национална здравноинформационна система.

Като крайният срок  за изпълнение на проекта е краят на декември 2022 г. Това отговаря здравният министър Асена Сербезова на питане на депутата Николай Радулов от Има такъв народ на какъв етап е мярката по създаване на електронно здравно досие на пациентите.

Министърът уточнява, че в момента са разработени отделни раздели на електронното здравно досие и те вече са достъпни на изградения здравен портал https://his.bg/.

С пускането в експлоатация на отделните модули постъпват данни в електронното досие на пациента. Например в момента постъпват данни за издадени и изпълнени електронни рецепти, направени имунизации, издадени електрони направления и данни от проведени прегледи в извънболничната помощ.

Как ще ни издават електронна рецепта

С въвеждането на модул е-хоспитализация, в началото на август, ще бъде поставено началото на постъпването на данни за проведени лечения в болниците, допълва Сербезова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg