Четири заповеди на здравния министър ще регулират мерките в страната от днес, когато влиза в сила удължаването на извънредната епидемична обстановка до 30 юни.

Със заповедите, издадени в петък, се въвежда 14-дневна карантина за всички влизащи у нас от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия и Португалия, както и от всички трети страни, с изключение на Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Днес пада 14-дневната карантина за пристигащите от Ирландия, Испания, Малта и Италия.

По разпореждане на министър-председателя министърът на здравеопазването издаде нова заповед, на основание на която от днес дискотеките, нощните клубове и пиано баровете възобновяват дейността си.

Оценяваме здравните услуги у нас в мобилно приложение


Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки. В предишната заповед ставаше ясно, че от 15 до 30 юни клубовете трябва да останат затворени. 

istock
istock

Със заповед на министъра на здравеопазването се разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50%, както и провеждането на конгреси, конференции, семинари изложения и културно-развлекателни мероприятия при същите условия.

С новите мерки на министъра на здравеопазването от днес до 30 юни носенето на маски остава задължително за обществения транспорт, аптеките и болниците.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg