Дали изостават в своето развитие крайните квартали на София за сметка на центъра?

Ако живеем в покрайнините на столицата, често си задаваме този въпрос, а време на избори още повече ни настройва и да търсим отговора сред визията на кандидатите за кметове и общински съветници. 

Може ли да падне ДДС върху имотните сделки

Жителите на столичния район "Надежда" считат че има двоен стандарт и неравноправие. Те изразяват своето недоволство  от изоставането в инфраструктурата и паркостроителството за сметка на изграждане на вериги супермаркети. След откриването на метростанция се засилва интересът към квартала, но презастрояването е факт и там.

Арх. Любо Георгиев от "Визия за София" потвърди пред БНР, че има неравномерно разпределение на културни институти – концентрацията на кина и театри е категорично в центъра на София.

Кои квартали на София са най-търсени за покупка на имот


Що се отнася до икономиката – тук разделението е северозапад (по-бедните на доходи и бизнес Надежда, Обеля, Люлин) – югоизток (Младост, Студентски град, Дървеница).

Южните райони на столицата пък са по-облагодетелствани от възможности за строителство, отколкото северните, допълни още арх. Георгиев.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg