Югоизточната част на София е по-търсената част за живеене в столицата, както и тази част от центъра, която контактува с тези квартали.

"Има традиция в тази дъга, която е по-близо до планината Витоша, хората да проявяват интерес да живеят", казва Ирена Перфанова - председател на Национално сдружение “Недвижими имоти”.

Освен това тези райони имат добра инфраструктура и добри комуникации, както и достатъчно възможности за задоволяване на ежедневните нужди на хората, които живеят там с училища и детски градини.

Какво да имате предвид, ако купувате ново строителство

В същото време средата е по-нова и модерна. Статистиката показва също така, че през годините в тези квартали предлагането е било по-малко от търсенето.

През последните години това малко се променя с размаха на новото строителство в кварталите “Изгрев” и “Дианабад”, и по-малко в “Изток”.

istock
istock

Цените на двустайните жилища в кв. “Изток” в момента се движат в порядъка между 1500 - 2000 евро за кв.м.  За тристайните и многостайните жилища се движат между 1600 -1800 евро за кв.м.

Къде най-евтино може да купите апартамент в Бургас, Варна и Пловдив

Двустайните апартаменти в кв. “Изгрев” са в порядъка на 1400- 1800 евро за кв.м. Тристайните са между 1400-1600 евро за кв.м., а многостайните 1800-2000 евро за кв.м.

В кв. “Дианабад” могат да бъдат намерени и по-бюджетни предложения - 1100-1300 евро за кв.м. при двустайни и тристайни жилища и 1250-1400 евро за кв.м. при многостайните. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg