В самия край на годината и в началото на следващата много хора попадат в неприятна ситуация, която накратко се свежда до въпроса: „Как да спасим Коледата?“.

Между началото на декември, когато е голямото предколедно пазаруване и самите коледни и новогодишни празници в края на месеца, много често се оказва, че плановете за покупки са имали по-скоро пожелателен лимит, който трудно се спазва. Често наравно с подаръците за любимите хора се е появил някой неустоим LED телевизор или желан фотоапарат от типа „просто няма как да го изпусна“.

По-прозорливите си дават сметка, че попадането в коварната ситуация на безпаричието е въпрос на време – преди или след празниците. Изход обаче има и навременните действия могат буквално да спасят вашата Коледа.

И тук на помощ идва вашата кредитна карта Visa, която може да играе ролята на спешен фонд за извънредни ситуации. Кредитната карта осигурява незабавен достъп до средства, с които да покривате непредвидени разходи или когато парите в брой не достигат. Дори да имате пари настрана за черни дни, понякога се налага да се реагира мигновено, например, когато пътувате, може да ви потрябват пари за спешно посещение при лекар, за пътна помощ и какво ли още не.

Допълнителен бонус на кредитните карти е, че този заем е безлихвен в рамките на гратисния период, който зависи от условията на конкретния картов издател.

Visa
istock

Сериозно предимство на безконтактните карти Visa е бързината – за суми до 50 лева не се налага въвеждане на ПИН код. Много търговски обекти в България вече са снабдени с ПОС устройства, които приемат безконтактни карти, но дори устройството да е от „по-старите", т.е. да попаднете на място, на което няма възможност да платите безконтактно, вашата Visa може да се използва като стандартните кредитни или дебитни карти.

Освен че плащаме лесно и бързо с безконтактна кредитна карта, не се налага да чакаме за ресто. Това е едно от най-досадните неща в края на изморителния работен ден или когато обикалянето на магазините тепърва започва, а списъкът с търговските обекти за посещение е твърде дълъг.

Кредитните карти от Visa влизат в употреба и когато трябва да се правят резервации, да се купуват самолетни билети или да се пазарува онлайн.

И не на последно място тези карти могат да спасят празниците, ако сте планирали да ги прекарате в чужбина. Не е необходимо да „обръщате“ левове в друга валута.

Visa
istock

С картите може да се разплащате в градския транспорт, без да се налага да купувате билети или специални карти. Може непланирано да посетите някой музей, галерия или исторически обект, защото картовите разплащания навлизат все повече в популярните туристически дестинации. Допълнителен бонус в случая е безконтактната технология на Visa, с която плащането става още по-бързо, а това може да се окаже сериозно предимство, ако времето е ограничено.

Когато пътувате не забравяйте да вземете вашата кредитна карта Visa, за да се насладите на незабравими празници и покупки в последния момент.

Разбира се, важно е да се информирате кога ще достигнете кредитния лимит по кредитната карта, както и да се погрижите за правилно ѝ съхраняване.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg