Банката може да откаже кредит при неплатена сметка към мобилен оператор. Това се случва, ако към стандартната сметка изплащате и телефон на лизинг, това се вписва на ваше име в Централния кредитен регистър
 
Банката може да откаже кредит при неплатена сметка към мобилен оператор. Това се случва, ако към стандартната сметка изплащате и телефон на лизинг, това се вписва на ваше име в Централния кредитен регистър /ЦКР/.
 
И съответно забавянето е видимо за банковите служители, обяснява кредитният консултант Ива Ангелова, пише в. "Марица".  Обичайните неплатени или просрочени сметки - за телефон, ток или вода, не се виждат в ЦКР и ако има отказ за кредитиране, най-вероятно причината е друга.

Като например: недостатъчен доход за исканата сума - вноската по кредит не трябва да бъде повече от 40-50% от месечния доход, или вече е налична лоша кредитна история.

Фирмите за бързи кредити няма да събират огромни неустойки

Липсата на редовно внасяни от работодателя осигуровки също е лош сигнал, защото банкерите правят асоциация, че щом шефът не внася регулярно осигуровките ви, е много вероятно да не плаща и трудовото възнаграждение навреме.
 

istock
istock

Друг вариант да не бъдете одобрен за банков заем е, че сферата, в която работите, е рискова за банката. В такава патова ситуация в момента са заетите в туризма и ресторантьорството например. Пречка за по-голям кредит е и липсата на шест месеца стаж при текущия работодател по трудов договор.
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg