Лихвеният процент за покупка на „първо жилище” в евро вече е 6.70%. Офертата е промоционална и е валидна до 31.12.2011 година, при избор на превод на работна заплата или регулярни постъпления по сметка „Комфорт” в банката. 

ОББ удължава и промоционалните лихвени нива от 6.50% фиксиран лихвен процент в лева за първата година и 7.90% за остатъчния срок на кредита за клиенти, които искат да закупят жилищен имот с ипотечен кредит. 

Банката освобождава клиентите от такса за кандидатстване за всички видове ипотечни кредити до 31.12.2011, а всички клиенти кандидатствали за ипотечен кредит по време на промоцията ще ползват 0% такса за предсрочно погасяване със собствени средства след 3-тата година от срока на кредита. 

ОББ предлага ипотечни кредити за покупка на жилище с размер до 500 000 лева или 250 000 евро и срок на изплащане до 35 години.

Основно предимство за клиентите е възможността да получат предварително одобрение за размера на кредита, още преди да са избрали имота, който искат да закупят. 

Ипотечни кредити - сравнение на офертите на пазара