Ревизия в Българската банка за развитие. Очаква се специална комисия да започне спешна проверка в работата на финансовата институция. 

Причината - според служебния министър на икономиката има около 1 млрд. лева, които са отишли в общо 8 фирми у нас. Част от тях били  индиректно свързвани с Делян Пеевски, обяви пред NOVA говорителят на служебното правителство. 

Проблем с кредитите след мораториума очакват експерти

"Около 1 млрд. лв. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че част от тях са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големия бизнес", заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Факт е обаче, че само за три дни служебното правителство направи много, а ние няма да спрем дотук. Дали проверката ще стигне до прокуратурата ще разберем тази седмица”, добави Кутев.


Служебният министър на икономиката се е подвел по медийни публикации, отговори в "Здравей България" представителят на ГЕРБ Александър Иванов. Според него темата за раздаването на 1 милиард лева на 8 фирми е "претоплена манджа."

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg