10 000 лева за машина, която така и не получават. Толкова е дало семейство от София, за да стартира нов бизнес. 

Според потърпевшите, собственикът на фирмата - Хари Аничкин е завлякъл с големи суми хора от цялата страна. Твърдят още, че се водят и дела срещу него. Засега обаче наказание няма. Защо и има ли начин хората да получат парите си обратно?

Продават онлайн фитнес уреди за дома с лошо качество


„Харесах си машината през интернет. Тя е за обработка на камък. Решихме да видим, какво могат да ни предложат от фирмата. Това се случи април месец, като направихме пълно плащане с договор и фактура. Срокът за доставяне беше 40 дни, а поради кризата с вируса трябваше да стане максимум до 60 дни”, разказва потърпевшият Росен Иванов пред NOVA.

Той добавя, че до днес не е получил нищо.

istock
istock

„Беше ни изпратено писмо, с което той иска да ни изплаща парите, когато има възможност. От април месец до този момент Аничкин твърди, че е продал повече от 30 машини. Знам със сигурност за още 4 измамени от тази фирма”.

Нова измама със скъпи стоки по интернет

„Първо искам да благодаря за поканата да бъда тук. Снощи съм бил във Варна, за да инсталираме няколко машини. Много добре разбирам г-н Иванов и му съчувствам. И моята фирма също е жертва на пандемията. Получи се забавяне, защото контейнерите не можеха да минат през Словения. Машините чакат да бъдат освободени. В рамките на 3 месеца сумата ще бъде върната на равни вноски”, каза собственикът на фирмата Хари Аничкин.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg