„Зеленият коридор“, който дава възможност на възрастните хора да пазаруват от 8.00 до 10.00 часа, създава неудобство за някои от тях, показва анкета на БГНЕС пред столичен магазин.

Мярката е в сила от неделя, 8 ноември, и има за цел да даде възможност на хората над 65-годишна възраст да пазаруват без да се притесняват рано сутрин.

Вижте новите ограничителни мерки в София

Целта е те да бъдат предпазени в условията на пандемия от коронавирус. В началото на самата пандемия през март тя вече беше в сила.

Людмила смята, че коридорът е по-добре да бъде от 9 часа до 11 часа и причината е, че ще застудее.

„Намирам, че не е правилно рано сутрин, ще започне да вали сняг. Не мисля, че това е най-удобното време за възрастните хора“, каза жената.

istock
istock

Не всички споделят нейното мнение. За Карамфира диапазонът от 8.00 до 10.00 часа е напълно приемлив.

Нови мерки: Без пенсионери в магазина след 10 часа и още ученици онлайн

„За мен лично е много удобно, защото аз ставам рано. Предпочитам сутрин да съм в магазина, да си избера това, което ми трябва. Тогава няма много хора, така че за мен това е бил винаги най-удобният час, така съм пазарувала винаги”, каза тя.

Все пак повечето клиенти смятат идеята за „зелен коридор“ за добра.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg