Търговци зарибяват клиенти с обещания за безплатни масажи и разкрасяващи процедури по препоръка уж от приятел.

Оказва се, че целта е да попаднат в капан и да им продават козметика за хиляди левове под натиск, съобщава NOVA, след сигнал от зрител, станал жертва на измамата.

Във форумите в интернет за схемата вече алармират потърпевши от цялата страна. Десетки сигнали вече са изпратени и до Комисията за защита на потребителите.

Заливат ни с фалшиви реклами с известни личности преди Черния петък

Жертвите се атакуват по телефона с обещания за подарък. По този начин обаче са набирани за рекламни презентации на скъпи продукти, които агресивно са им предлагани да закупят.


Преди дни жена получава обаждане, че нейна приятелка й е направила подарък – процедура за подмладяване и компютърна диагностика на кожата. За целта трябва да отиде в козметично студио в центъра на Пловдив.

Информацията получава именно от  приятелката си, която вече се е опарила от уж безплатните процедури.

Как хакери ни крадат финансите

В студиото, истината се оказва друга – жената е подмамена да присъства на рекламно представяне на скъпа козметика. То завършва с още по- голяма изненада.

„Крайният резултат е, че тя си тръгва със стоков кредит, за който трябва да плаща 30 месеца”, казва потърпевшата.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg