След черния петък, днес е кибер понеделник - денят на намаленията в много магазини за техника.
 

Как да сме сигурни в промоциите, които виждаме онлайн и как да се предпазим от кражба на информацията на банковите ни карти, обяснява експертът по киберсигурност Константин Веселинов по БНТ.
 
Най-голямата опасност, според Веселинов, е потребителите да не попаднат на фишинг сайт с лъжливо високи промоции, през който да бъде източена банковата му сметка.
 
"Хората трябва да знаят, че в интернет, както и в останалия свят, ако има нещо хубаво, е вероятно то да не е точно така. Не е задължително, но е много много вероятно. За какво трябва да внимават потребителите - преди да цъкнат даден линк, да видят накъде води”, обясни експертът.

В какъв срок търговец трябва да ни върне парите

„С десен бутон могат да видят и да копират на отделно място съдържанието на дадения линк. Внимавайте на какви линкове кликате - не отваряйте който и да е имейл, който получавате за 20%, 30%, 60% или 70% намаление - малко вероятно е. Каква е тая себестойност на продукта, че да я изчистят на 70%? Има ли такива оферти?! Има - просто трябва да се внимава", каза Веселинов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg