Пазарите се спират, докато не се създаде ред такъв, какъвто е в магазините - на влизане, на излизане - дезинфекция, ред и дистанция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, предаде БНР. 

Той обяви, че ще се засили контролът при търговията на открито:

"Ще влизат по толкова хора, колкото могат да отидат на сергиите - като си напазаруват, ще излязат и ще влязат други".

Хванаха зеле и краставици с пестициди

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че се забелязва влошаване по спазване на мерките по пазарите, топлото време допринася за това:

"Разпоредил съм мерки на областните директори, довечера ще получа доклада дали има промяна в поведението на собствениците и управителите на пазари, ако няма промяна, като и разпореди премиерът - с местните органи на власт ще предприемем действия по затваряне, защото те са опасни за гражданите. Повече са опасни отколкото им дават възможност да си купят хранителни продукти".

istock
istok

Не е моментът да наказваме, а да се пазим един друг, каза Маринов, който съобщи, че вечер му докладват колко акта са написани и как с подобряване на времето те стават повече.

Има ли нитрати във вносните зеленчуци

Премиерът Борисов съобщи, че Маринов заедно със служители на РЗИ и областни директори, ще направят график за пазарите.

Ако няма подобрение на мерките и организация на пазарите, ще се прибегне към тяхното затваряне, каза още Маринов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg