Нова измама с апартаменти под наем на морето. За това сигнализираха зрители на NOVA, станали жертва на схемата, която за целта използва фалшиви обяви за почивки в социалните мрежи. Миналото лято десетки също останаха без желаната ваканция.

Внимавайте, когато резервирате почивката си в Гърция

Всички те са платили капаро, за да предплатят лятната си почивка в апартамент на морето. Комуникацията се извършвала през телефон и чатове, а парите се превеждали в сметка в система за електронни плащания. Вместо дълго чаканата почивка, потърпевшите оставали с празни ръце, тъй като обявите се изтривали, а комуникацията с мъжа, представящ се за Никола, прекъсвала.
 
Преди дни Гергана Стефчева търси апартамент под наем на морето за лятната си почивка с приятелки. Във Facebook група попада на атрактивна оферта за квартира в Поморие, публикувана от името на Никола Любенов.
 

istock
istock

След като компанията харесва апартамента - Гергана се свързва с мъжа от обявата. Той иска  парите да бъдат преведени не по банка, а през система за електронни плащания. Тъй като апартаментът не бил регистриран като туристически обект и не плащал данъци.

Освен това – предупредил жените да реагират бързо, тъй като свободните дати бързо се изчерпвали.
 
Това усъмнява Гергана, но за кратко.
 
Повече гледайте във видеото!

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg