От Центъра за градска мобилност разпространиха подробна информация как става валидирането и с банкови карти в градския транспорт в София.

Новата услуга е в сила от 11 май. Във Фейсбук страницата си от дружеството изброиха няколко насоки за плащането с карта.

Жителите и гостите на София вече могат да се разплащат и да се таксуват бързо и лесно с безконтактните си карти, като няма значение дали са дебитни или кредитни, както и дали са Visa или MasterCard.

Внимание: Румънски джебчии върлуват в градския транспорт у нас

Плащането е безконтактно. Необходимо е само да доближим картата си до валидаторите до вратите в трамвая, тролея или автобуса.

Процедурата е лесна и сигурна. Няма риск, ако случайно доближим чантата си до валидатора да ни таксува неволно.

istock
istock

При проверка устройствата на контрольорите разчитат само дали е направена валидация, или не. Няма риск за средствата в картата.

Тегленето на средства за пътуването се извършва на следващия ден. Всички валидации за деня се сумират и от картата се извършва еднократно плащане за цялата натрупана сума, спрямо броя валидации.

Безконтактно плащане на билети в градския транспорт от днес


След първата успешна валидация е възможно получаването на известия за нулева стойност или за 0.10 лв. Но тези транзакции ще бъдат анулирани автоматично в края на деня.

Безконтактният транспорт е улеснение и повече безопасност. Безконтактното плащане е част от интегрираната автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg