Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на хората да се преброят, работят на територията на страната. Всеки, който иска да се преброи електронно, но няма възможност да го направи сам вкъщи, може да посети такъв център. 

Там ще му предоставят таблет или компютър, за да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси.

Как да разпознаем преброителя, който звъни на вратата ни

Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, но да не чакат преброител у дома, също са добре дошли.Адресите на центровете и работното им време може да откриете на страницата на Статистическия институт.

За десет дни, от откриването на подпомагащия център в сградата на НСИ, само в него са преброени 511 души. Към 6.00 ч. вчера електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 домакинства в цялата страна.

По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са жените. Най-много регистрации са направили хората между 40 и 49 години, като 60% от  тях са на жени. Следва групата на хората между 30 и 39 години, а на трето място е възрастовата група 50 - 59 години.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg