Измама с продажба на дърва за огрев. Мнимите търговци пускали обяви в интернет. За да доставят дървата, искали от клиентите им да преведат предварително сумата за транспорта. В деня на доставката обаче, телефоните им се оказвали изключени.
 

Мария Христова и съпругът ѝ от карловското село Васил Левски са едни от измамените. Трябвало да им доставят 10 кубика дърва.  Обичайно те поръчвали дървесината за отопление от село Богдан, но сега заради наводненията това нямало как да се случи.
 
„Брат ми също поръча дърва от същата фирма. Загубихме само сумата от 143 лева, която платихме за превоза. Поръчахме по 10 кубика. Един кубик дърва струваше 80 лева.

Те трябваше да бъдат заплатени след доставката. за да ги докарат обаче трябваше да преведем парите за транспорт по банковата сметка на Ивайло Стефанов Петрoв”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мария Христова.

Нова измама с евтино олио в интернет

По думите ѝ те намерили обявата във Facebook. “Ще се обърнем към полицията, за да ни помогнат. Има и други измамени по тази схема”, подчерта жената.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg