След сигнали на хора, попаднали в схема за продажба на луксозна козметична стока от Областната дирекция на МВР-Бургас алармират купувачите да бъдат внимателни и да не се поддават лекомислено на импулсивна покупка. 
 

От там обясняват, че пострадалите са участвали в безплатни процедури по диагностика на кожата, следвани от презентация, безплатно тестване на луксозната козметика с цена около 1500 лв.

Ударно продават фалшиви парфюми и козметика - как да ги различим


"В случай, че купувачът не разполага със свободни финанси, му се предлага плащане на разсрочени вноски, чрез изтегляне на кредит. В тази посока е важно да се отбележи, че ако купувачът се поддаде на желанието си и необмислено подпише документи за разсрочен заем, с които да плати цената на козметичната стока, а впоследствие размисли и поиска разваляне на сделката, това не е възможно, тъй като договорът е подписан доброволно и при ясно упоменати клаузи. Предсрочното му прекратяване обичайно е обвързано с финансови санкции, което поставя купувача в своеобразен капан", обясниха от полицията.

Полицията в Бургас призовава купувачите към обмисляне на продуктовите оферти с луксозни козметични стоки, както и внимателно ангажиране с поемането на краткосрочни заеми с цел получаване на стоката.

istock
istock


"Лекомисленото поведение, провокирано от желанието за сдобиването с луксозния продукт, често пъти води до последващо осъзнаване на реалната ситуация и поетия финансов ангажимент, а оттук и до желание за връщане на стоката и разваляне на сделката. В голям брой от случаите обаче това се оказва невъзможно", подчертаха от бургаската полиция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg