"Паяк" вдигна колата на онкоболен човек, спрял за преглед в болница.

Абсурдът са преживели Росен Дешев и неговата съпруга Теменужка Симеонова, след като паркирали с изряден стикер на място за инвалиди пред "Пирогов". 

Жената завела мъжа си на преглед, но на излизане от болницата - от колата им нямало и следа. Оказало се, че е вдигната от "паяк", защото патрулиращите полицаи не успели да видят добре номера на стикера, поставен на предното стъкло.

Въпреки че на наказателния паркинг станало ясно, че човекът е с увреждане и е с изряден стикер, бил накаран да плати разходите за репатрака.

На ръба на закона ли е "паякът"


„Казаха ми, че стикерът е бил сложен по-надолу на стъклото и не са се виждали номерата и валидността”, разказа Теменужка Симеонова по NOVA.

БНР
БНР

„Не ни глобиха, защото казаха, че не сме в нарушение. Платихме обаче за репатрирането и за престоя на наказателния паркинг”, допълни тя.

„Автомобилът е бил принудително преместен на специализиран паркинг, тъй като полицаите са установили, че не се вижда валидността на стикера”, заяви Румен Добрев - началник на отдел „Принудително преместване” в Столична община.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg