Светът винаги се е движел от две неща: стремежът на човека за развитие и парите. В света парите днес се измерват в данни, а те се генерират от ежесекундния трафик на информация. А навигирането в новинарския поток става все по-трудна задача.

Най-скъпата компания в света стартира нов вид новинарска услуга в България, наречена Google Showcase. Споделяме факта, че екипите на трите новинарски сайта на NetInfo, част от NOVA Broadcasting Group - Nova, Vesti и Dariknews, ще бъдат своеобразни модератори на съдържание, за да ви помогнат да се ориентирате в морето от информация.

Услугите Google News и Google Discover не са новост. При тях алгоритмите на IT гиганта решават каква информация да бъде предложена на всеки отделен потребител. Google Showcase поставя ударение върху достоверното, проверено и уникално съдържание. Затова и Google се спря на трите новинарски сайта Nova, Vesti, Dariknews да са сред първите, с които стартира услугата Google Showcase у нас.

g

Важният акцент се крие в това, че Google вижда в Nova.bg, Vesti.bg и Dariknews.bg надеждни партньори на качествено и достоверно съдържание, което достига лесно до широката аудитория в България и света. Затова и на NetInfo се падат 1/6 от началната бройка сайтове (3 от 18), с които Google Showcase стартира в България.

В световен мащаб Google има сключени договори за News Showcase с над 2500 издания, като продуктът функционира в 24 държави.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg