На Коледа освен без трапеза не може и без елха. А това ще е поредния разход, който искаме или не, ще трябва да направим. И тук актуалният въпрос ще бъде и коледните ли елхи ще поскъпнат. 
 
Според Вера Станишева от Югозападно държавно предприятие всичко е съобразено с възможностите на потребителите и цените коледните дръвчета няма да бъдат много завишени.

"Ще струват най-много 3 лева повече, което няма и 10% от стойността. Живите коледни дървета ще се предлагат от 12 до 26-27 лева като крайна цена на потребител. Отсечените ще бъдат от 5 до 17-20 лева, в зависимост от размерите. Когато е над 1,80 до 2,50 метра може и да са по-скъпи", обясни тя пред NOVA NEWS.

По думите ѝ завишаването идва от промяната в цените на производителите на елхи. "Има ценоразпис, качен на нашия сайт, цената е фиксирана.

Как да планираме разходите си през декември

Миналата година сме продали около 6000 дръвчета общо, а сега имаме готовност да предложим около 3000 живи дръвчета и 6000 отсечени.

istock
istock

След 5-6 декември започва предлагането", каза още Станишева. Съветът ѝ след като мине Коледа елхите да не се изхвърлят, а да се сложат в туба или да се занесат в зоопарка за храна. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg